aNIMATIE

Massages

 
Beginpagina
veer
Speciaal aanbevolen!
veer
Kinderoppas extra
veer
Access Bars ®
veer
Massages
veer
Reinigingsritueel
veer
Mijn achtergrond
veer
Agenda
veer
Contact en links
veer
 
 
 
 
 
 
Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, waaronder:
  • Polariteitsmassage
  • Metamorfose massage
  • Lomi lomi massage
  • Intuïtieve massage
  • Shantala massage

Polariteitsmassage / therapie

Randolph Stone is de grondlegger van de polariteitsmassage / therapie hij heeft deze methode ontworpen nadat hij gedurende vijftig jaar medicijnen en de oeroude oosterse geneeswijze had bestudeerd en beoefend. Hij was een chiropractor, osteopaat en beoefenaar van de natuurgeneeskunde.
Polariteitsmassage is gebaseerd op de theorie dat er in het lichaam een energiepatroon bestaat dat een blauwdruk vormt waarvan het lichaam gebruikmaakt om zich te genezen. Deze energie prana, chi of ki , levensenergie genoemd. Dit energie patroon bestaat al voordat de fysieke structuur er is.
Het onderdrukken van gevoelens of het er niet mee om kunnen gaan is de oorzaak van veel lichamelijke, geestelijke en emotionele spanning. In de behandelingen wordt gewerkt met verschillende technieken waaronder polariteitsmassage en een bewuste ademhaling. De massage is een directe manier om spanning los te maken en je in contact te brengen met je gevoelsbeleving.
De bewuste ademhaling versterkt het proces en helpt bij het loslaten.
Veel voorkomende klachten waarbij deze behandeling succesvol kan zijn:
- slapeloosheid
- stressklachten
- burn-out
- fysieke klachten
- problemen met lichamelijk contact
- ademhalingsklachten zoals hyperventilatie en benauwdheid
- lusteloosheid, apathie
- chronische vermoeidheid

Metamorfose-massage:

Dit is een massage waarbij bepaalde punten en lijnen op je handen, voeten en hoofd gestimuleerd worden. Robert St. John die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd van conceptie tot aan je geboorte. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie.
Metamorfose massage is een zachte manier van masseren met een diepe werking. Met deze massage ( lichte aanraking) van de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, handen, en het hoofd kun je inzicht krijgen in de blokkades en besluiten die tijdens de zwangerschap en geboorte zijn ontstaan. Door met liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordingsproces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen. Zodat je kunt worden / zijn wie je werkelijk bent, jouw eigen heelheid.

Door de voeten, handen en hoofd te behandelen heeft de massage een werking die gemakkelijk wordt geïntegreerd.
  • Voeten - fysiek evenwicht en stappen ondernemen, daadkracht
  • Handen - staat voor doen
  • Hoofd - staat voor denken, bewustwording.
Metamorfose-massage is erop gericht om beperkingen los te laten, waardoor veranderingen kunnen plaatsvinden. Je zult vrijer gaan bewegen, handelen en denken. Deze massage wordt door velen als diep ontspannend en rustgevend ervaren en kan ook tijdens de zwangerschap ontvangen worden.
De ervaring leert ook dat kinderen zeer positief reageren op behandelingen met metamorfose massage. 

Shantala Massage: 

Deze massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby's. Die in India dan ook dagelijks bij de verzorging van de baby wordt gebruikt. 
Het is een hele zachte, liefdevolle, ontspannen massage. Waar je als volwassenen ook heerlijk van kunt genieten!

Intuïtieve-massage 

Bij deze massage gebruik ik de technieken die ik in mijn massage opleiding en cursussen eigen heb gemaakt stem mij af op jou en  laat mij leiden door mijn intuïtie. Tarieven: €66    ( Eerst een heerlijke Access Bars sessie en direct daarna een massage voor maar € 120.)
           

 
  Gloria Bruijsten | Praktijk Heelheid | Zutphen | 06 171642 99 | info@heelheid.nl